tisdag 27 november 2012

L’Ancien hôpital

På rue de l'Hôpital ligger det gamla sjukhuset som sedan länge är övergivet. Vi brukar passera den gatan på väg till Carrefour och vi stannar alltid och beundrar den ståtliga byggnaden. Att döma av den gamla skylten med besökstider fungerade byggnaden sist som ett ålderdomshem. Många gånger har en tanke slagit oss om att det skulle kunna vara kul ta hand om det enorma huset och restaurera det.
L’Ancien hôpital
När vi var i Marseillan sist såg vi en notis på borgmästare annonstavlan med kallelse till ett möte som skulle avgöra ödet för det gamla området. Nu har jag läst på nätet att man till min förskräckelse planerar att riva de befintliga byggnader och ersätta dem med fyrkantiga bostadslådor. Tydligen är det samma arkitekt som ritar detta nya hus för det ser likadant ut som alla andra nytillkomna hus som ligger lite varstans i utkanterna av Marseillan. 
Nya planerade bostäder 
Jag känner mig redo att gå med i en slags husockupantrörelse för att rädda l’ancien hôpital i Marseillan. Undrar om det finns en sådan rörelse där nere och hur man i så fall ansluter sig dit?

4 kommentarer:

  1. Jag kommer rusande och ockuperar!!! Det är ju förskräckligt! Tänk vilket fint B&B det skulle kunna bli - man kanske skulle lägga ett skambud…?!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra idé med B&B, men byggnaden är enorm, en flygel är ca 40 m lång och det finns 3 till. Då behöver man en armé av personal eller hur?

      Radera
  2. Har också noterat detta vackra hus o tråkigt är det om all den vackra gamla bebyggelsen försvinner, för att ersättas av trista skolådor...

    Du får reka om ockupantrörelser när du är där nere i jul :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har studerat kartan över området där gamla sjukhuset ligger, och hoppas att de river bara de norra delen mot blv Voltaire, där verkar finnas bara något slags förråd. Tror att de vågar ge sig på en historisk byggnad som fungerade som hospital under första världskriget?

      Radera